De perfecte moeder willen zijn...

Lieve mama's,

Ik hoor het veel van andere moeders die ik spreek; alle ballen in de lucht houden, steeds 'aan' staan voor de kinderen, twijfelen aan de opvoeding en het moederschap en niet toekomen aan tijd voor zichzelf. En als er dan een moment is om even aan zichzelf te denken, dan voelen veel moeders zich schuldig voor de tijd en ruimte die ze nemen (want dat zou wel eens egoïstisch kunnen zijn). De overtuiging die hieronder zit, is dat je anders als moeder niet goed genoeg bent of dat je mogelijk tekort zou doen naar je kinderen. Het streven naar perfectie in het moederschap is onhaalbaar. In plaats daarvan zou ik het alle mama's gunnen om zelfzorg als een van de belangrijkste onderdelen van het moederschap te zien.

Het is niet egoïstisch om tijd voor jezelf vrij te maken!
Het is niet erg om te zeggen dat je even iets voor jezelf gaat doen!

Je bent al goed zoals je bent en je doet voor jouw kind(eren) al alles wat in jouw mogelijkheden ligt. Door goed voor jezelf te zorgen en het perfecte beeld los te laten, ben je een voorbeeld voor jouw kinderen. Zij leren dan namelijk dat het normaal is om tijd voor jezelf te maken en dat het al goed genoeg is zoals het is.

Dus voor alle mama's onder ons: waar word jij blij van en waar zou jij graag (meer) tijd voor vrij willen maken de komende tijd?

< Lees mijn andere verhalen...