Het avontuur van het ondernemerschap

Het ondernemerschap had zich tijdens mijn loopbaan al verschillende keren als optie bij mij aangediend. Ik had een idee, droomde erover, zette een website op, schreef me in bij de KVK om er vervolgens niet in door te (kunnen) pakken. Waarom het niet van de grond kwam --> ANGST

  • Angst om te veel (financieel) risico te nemen
  • Angst dat niemand op mijn idee/diensten zit te wachten
  • Angst om het ondernemerschap niet aan te kunnen

Kortom, angst om niet goed genoeg te zijn

Nu, een paar jaar later, zie ik in hoe die angst mij klein heeft gehouden en mij ervan weerhield om van de bekende paden af te wijken en te experimenteren met nieuwe ervaringen. En nog belangrijker, om echt mijn hart te volgen en te doen waar ik blij van word. Ik heb inmiddels geleerd om achter die angst te mogen kijken en daar iets terug te vinden wat er altijd al zat --> VERTROUWEN

  • Vertrouwen in mijn dromen en verlangens
  • Vertrouwen in wat ik de ander te bieden heb
  • Vertrouwen in de reis die het ondernemerschap met zich mee gaat brengen

Kortom, vertrouwen in mijzelf

Deze verandering maakt dat ik de komende tijd met vertrouwen en positieve energie tegemoet ga. Ik voel dat ik kinderen en gezinnen iets moois te bieden heb als het gaat om belemmerende patronen, zoals angst en perfectionisme. Ik geloof erin dat ik hier binnen mijn eigen onderneming vorm aan mag gaan geven.

Dus bedankt angst dat je er bent, maar ik ga toch het avontuur van het ondernemerschap aan!!
Bron afbeelding: De jongen, de mol, de vos en het paard - Charlie Mackesy

< Lees mijn andere verhalen...