Het zijn de kleine dingen die het verschil maken

✨ Het zijn de kleine dingen die het verschil maken en het zijn vaak ook de kleine dingen die je uit balans kunnen brengen

Ken je dat van die momenten die je rust, plezier en ontspanning geven? Het zijn op het eerste gezicht kleine momenten, maar ze kunnen veel voor je betekenen.

Deze week had ik zo'n moment toen ik samen met mijn dochter een letterslinger met haar naam erop maakte. Ik kon genieten van het moment, de creativiteit stroomde en we hadden plezier samen. Het is zo'n moment waarin je de tijd vergeet en helemaal in het hier en nu bent. Daar ben ik super dankbaar voor om hiervan te kunnen genieten.

Dit ervaren was voorheen helemaal niet zo vanzelfsprekend voor mij. Ik was tijdens zo'n moment vaak met andere dingen (in mijn hoofd) bezig. Ik moet nog boodschappen doen, ik moet die werkafspraak van morgen nog voorbereiden, etc. Het ‘moeten' zorgde voor een volledige verkramping, waardoor ik niet meer in het moment kon zijn. Ik kon toen niet anders omdat mijn denken, voelen en handelen werden gestuurd vanuit perfectionisme.

En nee dat wil niet zeggen dat ik daar nu nooit meer last van heb. Er blijven triggers die maken dat ik weer in het oude belemmerende patroon terecht kan komen. En ook dat kan door kleine dingen zijn. Maar hé, dat is oké. Ik ben me er nu bewust van wanneer het gebeurt en het beïnvloed niet meer dusdanig mijn dagelijks leven. De kleine dingen die het verschil maken zijn nu veel meer in mijn leven aanwezig dan de dingen die mij uit balans brengen.

Hoe zit dit bij jou? Kun jij genieten van de kleine dingen of heb je juist het gevoel dat kleine dingen jou uit balans brengen?

Kun jij het jezelf toestaan om van iets te genieten of voelt het alsof je van het ene 'moeten' naar het andere 'moeten' gaat?

Ik ga graag het gesprek met jou aan als je dit verder zou willen verkennen. Stuur me een persoonlijk bericht, dan neem ik contact met jou op. ✨

< Lees mijn andere verhalen...