Ontdek de perfectionismecoach

“Wat doe jij eigenlijk?”, vraagt een andere ondernemer die ook naar het event is gekomen. “Ik ben perfectionismecoach voor kinderen, jongeren en volwassenen”, zeg ik. Er volgt een nieuwsgierige blik van de andere ondernemer en ik word uitgenodigd om er meer over te vertellen.

Veel mensen die ik ontmoet, kennen de term 'perfectionismecoach' niet. Ik leg dan graag met enthousiasme uit dat ik anderen begeleid die belemmerd worden door hun perfectionisme. Mijn klanten zijn mensen die het graag (te) goed willen doen, zichzelf hoge eisen opleggen en vooral stress en energieverlies ervaren. Ik deel daarbij ook mijn eigen ervaringen die ik rondom dit thema heb gehad. Wat volgt is vaak een mooi gesprek. Er zijn veel mensen die iemand kennen die perfectionistisch gedrag laat zien;

“Mijn vriendin heeft last van perfectionisme, zij zit daardoor zo in haar hoofd dat ze eigenlijk niet echt meer kan genieten. We hebben niet meer de gekke en plezierige momenten zoals we die voorheen hadden."

“Ik heb een klant die zo vast zit in zijn perfectionisme dat hij 8 uur nodig heeft om een klus te voltooien, terwijl iemand anders uit zijn branche er in 2 uur klaar mee zou zijn.”

“Ik ken een ondernemer die al 6 maanden geleden gestart is met zijn bedrijf, maar nog steeds geen website heeft. Ze durft zich niet te laten zien en stelt de daadwerkelijke stap uit."

Ook zijn er mensen die ik nog maar net ontmoet heb en de moed hebben om iets over hun eigen perfectionisme los te laten;

“Ik herken heel erg wat je beschrijft. Ik wil het ook graag te goed doen en kan dingen moeilijk loslaten. Dat kost me veel stress. Wat mooi dat jij dit onder de aandacht brengt!”

“Andere mensen zeggen vaak tegen mij dat ik te perfectionistisch ben. Ik zou graag anders met dingen om willen gaan, maar weet niet hoe. Het lijkt wel of ik alleen voldoening heb als het voor mijn gevoel een 10 is.”

“Ik heb zoveel plannen om te gaan reizen en mijn kunstwerken in heel Europa onder de aandacht te brengen, maar ik heb zo veel negatieve gedachten over mezelf (dat ik niet goed genoeg ben) waardoor ik het avontuur niet aan durf te gaan."

Wat ik mooi vind, is dat mijn uitleg en verhaal over perfectionisme veel herkenning oproept en dat het in veel contexten voorkomt. Hoe fijn is het dan om te weten dat het een aangeleerd gedragspatroon is, dat ook weer af te leren is. Je hebt er vooral moed en geduld voor nodig om dit te veranderen!

👉Op 19 februari geef ik een gratis webinar over perfectionisme; “meer rust en vertrouwen, minder moeten”. Ik ben online om meer te vertellen over perfectionisme, mijn aanpak en is er volop ruimte om vragen te stellen. Dus wil jij ook meer verdieping over dit onderwerp en wil je laagdrempelig aansluiten bij dit webinar? Je bent van harte welkom om eens te komen luisteren;https://lyckacoaching.nl/

< Lees mijn andere verhalen...