Een A4 vol met acties die ik allemaal van mezelf moest

Gisteren deed ik mee aan een interessante workshop; 'Omgaan met je eigen kritische stemmetje als ondernemer'
Tijdens de praktische oefeningen mocht ik zelf nog eens stil staan bij mijn eigen interne criticus.
Ik herkende enkele ‘strenge regels’ die soms nog aanwezig zijn, zoals “Ik mag anderen niet tot last zijn” en “Als ik iets doe, doe ik het goed”.

Het deed me denken aan een vergelijkbare opdracht die ik kreeg bij een psycholoog toen ik in 2019 door een periode ging met burnoutklachten.
Er werd mij toen ook gevraagd om in kaart te brengen wat ik allemaal moet van mezelf.

Wat er toen ontstond:

EEN HELE A4 VOL MET ALLEMAAL MOETJES

Nu ik eraan terug denk, word ik er weer misselijk van.
Zo’n druk die ik mezelf (onbewust) oplegde.
Het was verstikkend...

Gelukkig heb ik sindsdien veel geleerd en ben ik aan de slag gegaan met de kern van al dat moeten: namelijk het patroon van perfectionisme.

ik ben dankbaar voor de begeleiding van een perfectionismecoach die gebruik maakt van de OCP techniek (Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme). Dit heeft me innerlijke rust en zelfvertrouwen gebracht, en mijn perspectief verschoven van 'moeten' naar 'willen'.

Nu ben ik zelf bezig om een gecertificeerde OCP coach te worden, zodat ik anderen kan helpen in hun groeiproces. Ik word er enthousiast van en mijn (oefen)coachees zijn vol goede moed en vertrouwen begonnen aan het traject.

< Lees mijn andere verhalen...