Het masker

Wat een mooie week! Het thema โ€˜maskerโ€™ kwam verschillende keren terug en daar wil ik jou graag in mee nemen.

๐ŸŽญ๐ƒ๐ž ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐จ๐ง ๐š๐œ๐ก๐ญ๐ž๐ซ ๐ก๐ž๐ญ ๐ฆ๐š๐ฌ๐ค๐ž๐ซ
Zo maakte ik kennis met R. Jarenlang werkte hij met zijn hoofd en was hij een kei geworden in analyseren, afwegingen maken en verbanden leggen. Hij had een uitdagende baan, een mooi salaris, fijne collegaโ€™s en deed werk dat bij zijn capaciteiten paste. Totdat een deel in hem er klaar mee was, het roer omgooide en hij ging voelen hoe hij zijn werk en leven vorm wilde geven. โ€œOp dat moment ben ik emotioneel uit de kast gekomenโ€, zei hij tegen mij. In mijn ogen heeft hij zijn masker afgedaan en is hij veel meer zijn intuรฏtie achterna gegaan. Nu zet hij zowel zijn analytisch vermogen als zijn sensitiviteit in bij zijn eigen diensten. En in ons gesprek liet hij zijn kwetsbaarheid zien, gewoon puur zichzelf, zonder masker. Ik ben dankbaar voor dit mooie gesprek en de connectie die ontstond doordat hij zijn ware zelf liet zien.

๐ŸŽญ๐Œ๐ข๐ฃ๐ง ๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐ฌ๐ค๐ž๐ซ
Tijdens de Open Coffee Oss werd het pitchen van je onderneming onder de aandacht gebracht. Er was gelegenheid om je eigen pitch te geven. En ja hoor, ik ging er ook voorโ€ฆ Naderhand werd ik me door iemand bewust gemaakt dat mijn pitch krachtig was en dat ik uitstraalde waar ik voor sta. In tegenstelling tot de bescheiden indruk die ik over het algemeen op mensen maak. Voor mij was dit waardevolle feedback. Wat maakt dat ik in sommige situaties een masker van bescheidenheid op zet? En voelt dat op dat moment goed of mag ik daar ook, net als tijdens mijn pitch, het masker afzetten en in mijn kracht gaan staan? Stof tot nadenken dusโ€ฆ

๐ŸŽญ๐‡๐ž๐ญ ๐ฆ๐š๐ฌ๐ค๐ž๐ซ ๐ฏ๐š๐ง ๐š๐ฎ๐ญ๐ข๐ฌ๐ฆ๐ž
Verder was ik bij de lezing van โ€˜de kunst van het evenwicht bij autismeโ€™ dat georganiseerd werd door Leermakers Autismegroep. Er werd uitgelegd dat mensen met autisme veel maskeren en daardoor een hoger risico lopen opย (autistische) burnout. Het maskeren ontstaat omdat de maatschappij andere dingen van hen vraagt dan hoe zij van nature denken, voelen en doen. Door jarenlang aanpassingsgedrag hebben zij een masker opgezet die niet weerspiegelt wie zij daadwerkelijk zijn. De weg naar zelfacceptatie en daarmee het langzaam aan afzetten van het masker is een lang proces dat met kleine stapjes gaat. Ik werd geraakt door de vrouwen die vertelden over hun groei hierin en de hoop en het vertrouwen die zij hebben in de toekomst. Wat een kracht en schoonheid. Bedankt voor deze leerzame en indrukwekkende avond!

๐Ÿ‘‰ย Wat ik meeneem uit deze week: Het herinnert me eraan hoe waardevol het is om authentieke verbindingen te maken en hoe krachtig het kan zijn om ons masker af te zetten. En omdat het afzetten van een masker je niet even doet, begeleid ik anderen in dit proces door middel van mijn een op een coaching. Laten we elkaar aanmoedigen om trouw te blijven aan wie we werkelijk zijn!

Fijn weekend!

< Lees mijn andere verhalen...