Valentijnsdag; dag van de (zelf)liefde ❤️

Bij Valentijnsdag denk je wellicht aan de liefde voor een ander, maar heb je er ook wel eens bij stil gestaan dat er zoiets bestaat als liefde voor jezelf?

Heel lang dacht ik dat dit egoïstisch is, vond ik het vooral heel zweverig klinken. Liefde is toch wat je voelt in relatie tot de ander? Inmiddels weet ik dat liefde inderdaad in relatie tot de ander bestaat, maar dat er nog een ander soort liefde is die net zo belangrijk is, namelijk de liefde voor mezelf. Zelfliefde vormt nu een onderdeel van mijn zelfontwikkeling en geluk.

Wat zelfliefde voor mij betekent?
- Vriendelijk zijn tegen mezelf. Ik stel mezelf geregeld de vraag wat zou ik doen wanneer liefde aan het stuur zat in plaats van angst. Welke keuze zou ik dan op dit moment maken?
- Accepteren wie ik ben. Lange tijd wilde ik niks te maken hebben met de kanten van mezelf die ik niet zo fijn vind. Inmiddels omarm ik ook die stukken en maken mij dat, naast mijn mooie eigenschappen, ook de persoon tot wie ik ben.
- Zelfzorg als prioriteit maken. Wanneer ik goed voor mezelf zorg, voel ik me beter en neemt vertrouwen een grotere plek in.

Dus vandaag, op Valentijnsdag, sta ik extra stil bij zelfliefde. Ik neem de tijd voor een ontspannend bad, maak een rustgevende wandeling en geef mezelf een bos bloemen cadeau. Ik voel trots en dankbaarheid voor mijn persoonlijke groei en ben vastbesloten om op deze liefdevolle weg verder te gaan.

Wat betekent zelfliefde voor jou? En is dat al aanwezig in jouw leven of zou je niet weten hoe je dat kunt ontwikkelen?

In de coaching die ik aanbied is zelfliefde een essentieel onderdeel. Bij mensen met perfectionistisch gedrag is zelfliefde namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend. Het zijn vaak mensen die met liefde zorgen voor een ander, met liefde naar de ander luisteren, met liefde tijd vrijmaken voor een ander. Maar weinig liefde voor zichzelf voelen.

Herken je dat? En wil je meer informatie of wil je graag kennis maken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.

Voor vandaag wens ik je een liefdevolle Valentijnsdag! ❤️

Bron afbeelding: loveiscartoon

< Lees mijn andere verhalen...